Évszaktípusok - Nyár

2020.10.12

Mmm, ha a nyárra gondolok, elsőre a fagyi jut eszembe. Meg a fagyiszínek. :) És a málna, meg a levendula, meg a nyári viharok acélkék ege. A nyár típusok színei. Nyáron a színeket eltompítja a pára, lehűti őket a nap éles ragyogása. Olyanok, mint a nyár típusok megjelenése: hűvös, friss, könnyed, elegáns.

A három nyár: a világos, a hideg és a lágy


A Nyár három altípusa a Világos Nyár (nyár-tavasz), a Lágy Nyár (nyár-ősz) és a Hideg Nyár (nyár-tél). Mindhárom altípus palettája hideg, világos és lágy színekkel van tele. Tudod mit? Nekem ezek a színek édesek. :D

Valószínűleg Nyár típus vagy, ha természetes színeid (a hajad, a bőröd, a szemed színe és ezeknek összhatása) hideg vagy hideg-semleges tónusúak, világosak és lágyak. A lágyság a haj esetében sokszor a seszínűnek vagy egérszínűnek titulált hajban jelenik meg (ami megfelelő színek mellett nem is lesz olyan semmilyen). A nyári szemszín is kicsit tompa, enyhén szürkés.

Kedvenc nyár esetem Amanda volt. Amanda húszas évei elején járó, folyton fekete göncök mögött rejtőzködő lány. Akárhogy is néztem, nem tudtam megállapítani a színtípusát, mert a fekete teljesen agyoncsapta. Drága leány meg volt róla győződve, hogy az ő szemei karikásak, bármit is csinál. Pedig csak a fekete felsők tették ezt vele. Na, amikor a színtanácsadó suliban felmerült a lehetőség, hogy vihetünk be kendőzésre alanyokat, meg is kértem Amandát, hogy jöjjön be, ő meg jött, még örült is. Nem mondom hogy könnyű volt, ez volt az első kendőzéseim egyike, de Éva (Pirityi Éva, a tanárunk) szépen rávezetett, hogy Amanda bizony hideg nyár típus. Akinek a feketét kerülnie kéne, de erre az ő esetében azt hiszem még várnunk kell néhány évet. Viszont a kendőzés végén feltettünk neki egy gyönyörű málnapiros rúzst, ami istenien állt neki, le sem törölte. :)


Ha kíváncsi vagy a színtípusodra, bátran keress meg, Pécsett és Budapesten is tartok színtanácsadást.