BLOG

 

Elérkeztünk a sorozat utolsó részéhez: az ősz típushoz, az ősz típusok lakberendezéséhez és lámpáikhoz.

Itt a sorozat negyedik része, amiben a nyár típusokról, a hozzájuk kötődő lakberendezésről és lámpákról írtam.

Itt a sorozat harmadik része, amiben a tavasz típusokról, a hozzájuk kötődő lakberendezésről és persze a lámpákról lesz szó.

Itt a sorozat második része, amiben lesz pár szó a tél típusokról, a hozzájuk kötődő lakberendezésről és persze a lámpákról.

Azt tudjuk, hogy a fénynek és a színeknek sajátos élettani hatásaik vannak. Azt is tudjuk, hogy a fények és a színek a hangulatunkra is hatnak. De az megvan, hogy egyes emberek vajon miért szeretik mondjuk a pipacspiros, a mentazöld, a citromsárga vagy mondjuk a pávakék színt maguk körül, míg másokat pont az az árnyalat zavar? Ez a színpreferencia,...

Te mit látsz magad előtt, ha a télről van szó? Én nem a vacogásra és a latyakban botorkálásra gondolok, hanem a ropogós hóra, a szikrázóan kék égre, a csupasz, fekete törzsű fákra. Az erős, éles kontrasztokra és a vakító napfényre. Ilyenek a tél típus színei is - ragyogóak, élénkek és hidegek.

Kamasz koromban apum az egyik nagybátyámmal (tök menő volt, amerikai nagybácsi) belekóstoltak a pólóbizniszbe, apu rajzolta-festette a grafikát, nagybácsi pedig intézte a nyomást és a floridai terjesztést. Igazából nem is tudom, milyen eredménnyel csinálták, de baromi jó minták kerültek a pólókra.

Neked mi jut eszedbe először az őszről? Szerintem ugyanaz, mint nekem. A sárguló falevelek, a barna avar a lábam alatt. A napfénynek ilyenkor melegebb a színe, minden kicsit aranyló. A színek már tompulnak, fáradnak. Mint az Ősz típus színei: meleg, lágy, szelíd.

Mmm, ha a nyárra gondolok, elsőre a fagyi jut eszembe. Meg a fagyiszínek. :) És a málna, meg a levendula, meg a nyári viharok acélkék ege. A nyár típusok színei. Nyáron a színeket eltompítja a pára, lehűti őket a nap éles ragyogása. Olyanok, mint a nyár típusok megjelenése: hűvös, friss, könnyed, elegáns.

2020. 08. 10. előtti blogbejegyzések az elterlakber.blogspot.hu címen találhatók