BLOG

 

Régóta hallani lehet a kifejezést, én is régóta terveztem, mindig halogattam, de mivel tananyag a kapszulagardrób a Stílus Iskolában, belevágtam. És most már azt is tudom, hogy a kifejezést a '70-es években alkotta meg egy londoni butiktulajdonos, majd Donna Karan hatására vált népszerűvé. :)

Már olyan rég tanultam hivatalos formában, hogy muszáj volt keresnem valami sulit/tanfolyamot, amivel komplikálhatom az amúgy sem unalmas hétköznapjaimat. :D

Elérkeztünk a sorozat utolsó részéhez: az ősz típushoz, az ősz típusok lakberendezéséhez és lámpáikhoz.

Itt a sorozat negyedik része, amiben a nyár típusokról, a hozzájuk kötődő lakberendezésről és lámpákról írtam.

Itt a sorozat harmadik része, amiben a tavasz típusokról, a hozzájuk kötődő lakberendezésről és persze a lámpákról lesz szó.

Itt a sorozat második része, amiben lesz pár szó a tél típusokról, a hozzájuk kötődő lakberendezésről és persze a lámpákról.

Azt tudjuk, hogy a fénynek és a színeknek sajátos élettani hatásaik vannak. Azt is tudjuk, hogy a fények és a színek a hangulatunkra is hatnak. De az megvan, hogy egyes emberek vajon miért szeretik mondjuk a pipacspiros, a mentazöld, a citromsárga vagy mondjuk a pávakék színt maguk körül, míg másokat pont az az árnyalat zavar? Ez a színpreferencia,...

Te mit látsz magad előtt, ha a télről van szó? Én nem a vacogásra és a latyakban botorkálásra gondolok, hanem a ropogós hóra, a szikrázóan kék égre, a csupasz, fekete törzsű fákra. Az erős, éles kontrasztokra és a vakító napfényre. Ilyenek a tél típus színei is - ragyogóak, élénkek és hidegek.

Kamasz koromban apum az egyik nagybátyámmal (tök menő volt, amerikai nagybácsi) belekóstoltak a pólóbizniszbe, apu rajzolta-festette a grafikát, nagybácsi pedig intézte a nyomást és a floridai terjesztést. Igazából nem is tudom, milyen eredménnyel csinálták, de baromi jó minták kerültek a pólókra.

2020. 08. 10. előtti blogbejegyzések az elterlakber.blogspot.hu címen találhatók