Évszaktípusok - Tavasz

2020.09.29

Ó, azok a gyönyörű tavaszok... Bár ez elmondható az összes évszakra, az biztos hogy a tavasz az egyik legszebb és legszerencsésebb típus. A másik három mellett. :D

Viccet félretéve, a tavaszt - mint évszakot - mindenki szereti. A tél végén már alig bírjuk kivárni az első tavaszi meleget, a színes virágokat, az előbújó zöld leveleket. Na, hát ilyenek a tavasz típusok is, megjelenik bennük a tavasz frissessége, üdesége, melegsége.

A három tavasz: a világos, a meleg és az élénk


A Tavasz három altípusa a Világos Tavasz (tavasz-nyár), a Meleg Tavasz (tavasz-ősz) és az Élénk Tavasz (tavasz-tél). Mindhárom altípus palettája meleg, világos és élénk színekkel van tele, némelyiknek szinte érezni a vibrálását.

Valószínűleg Tavasz típus vagy, ha természetes színeid (a hajad, a bőröd, a szemed színe és ezeknek összhatása) meleg vagy meleg-semleges tónusúak, világosak és élénkek. Az élénkség a hajszín esetében sokszor nehezen azonosítható, mert amíg a természetes, festetlen hajnál láthatjuk hogy hamvas vagy aranyló fényű-e, a festett hajnál szinte senki nem emlékszik pontosan, milyen is volt az eredeti hajszíne. A szemszín esetében könnyebb a helyzet, és ha tiszta, nem fátyolos/szürkés a szivárványhártya, akkor már élénk szemszínnel van dolgunk.


Kedvenc Tavasz-esetem az egyik barátnőm, Ági. Édesanyja - csupa jóakaratból - mindig arra bíztatta, hogy semleges színű ruhákat hordjon. Bézseket, szürkéket, drappokat, barnákat, semmi feltűnőt. Aztán nyáron kikendőztem, azaz leteszteltük a színkendőkkel. Nem találjátok ki mi lett... Élénk Tavasz. Ez az a típus, akinek nagyon rosszat tesznek a "seszínek". Bátran hordhat pipacspirosat türkizkékkel, simán mellé tehet még egy kis napsárgát is. Vagy fűzöldet. A lényeg, hogy meleg, élénk színek vegyék körül, azokból pedig semmi sem sok. Kicsit pejoratív, de ő egy igazi papagáj. Na ha létezik "legszerencsésebb típus" kategória, akkor ő azt megnyerte. Ági hamar ráérzett a színeire, és bár a papagáj-stílust nem erőlteti, egyre több színhelyes ruhája van, a szekrényben lapulókat is bátran hordja. És jönnek a visszajelzések is, a színes napjain rendszeresen megdícsérik, észreveszik hogy ragyog. Hétvégén mutatott egy fényképet, amin egy drapp pulcsi van rajta. A saját szavaival élve olyan abban a pulcsiban, mint a saját nagyanyja. Hát igen, csupán ennyi a különbség, ennyit számítanak a színeid.

Ha kíváncsi vagy a színtípusodra, bátran keress meg, Budapesten, Pécsett és Szekszárdon is tartok színtanácsadást.