Nem csak lakber, nem csak színek...

2020.11.13

Kamasz koromban apum az egyik nagybátyámmal (tök menő volt, amerikai nagybácsi) belekóstoltak a pólóbizniszbe, apu rajzolta-festette a grafikát, nagybácsi pedig intézte a nyomást és a floridai terjesztést. Igazából nem is tudom, milyen eredménnyel csinálták, de baromi jó minták kerültek a pólókra. 

Na aztán belecsöppentem a design-világba a kiadványszerkesztéssel, amit most már évek óta kb csak hobbi szinten csinálok. De szeretem. Valószínűleg pont azért, mert nem minden nap, nem kötelezően csinálom, és ráadásul olyanokat csinálok, amire rá tudok hangolódni.

Így készült nyár végén egy póló-design az Elter Kft-nek. Színtanácsadóként javasoltam a sötétkék alapszínt, mint univerzális, mindenkinek jóláll-színt, hiszen sokfélék a munkatársak, szőkék-barnák-feketék, minden színtípus megjelenik náluk. Aztán pólófazont választottunk, ami a srácoknál nem volt nehéz, de a női szakasznak mindenképpen V-nyakút és karcsúsítottat kerestünk - mindkét tulajdonság nyújtja az alakot, amit mi nők általában kedvelünk. :D

Az új weboldal zöld és korall színekkel játszik, ebből csak a korallt tartottam meg. Mert ha a zöld és a korall marad fehér alapon, Nemzeti Lámpabolt fílingje lesz. A két szín a sötétkéken túl sok, a zölddel egyhangú lett volna, így maradt a korall.

A két fő irányból négy változat készült - nekem a jobb felső és a bal alsó a kedvencem. :)

Mondjuk a minta megadott méretétől eltértek a szitaformák készítésénél, így a logó jóval nagyobb méretben került a pólókra, mint szerettem volna, de így is nagy a sikere és a következő adag nyomásánál majd módosítunk.