Stílusutazás

2023.02.02
A Facebook és Instagram oldalaimon ősszel indult egy poszt-sorozat a stílusokról. Hogy miért? Erről szól ez és a következő néhány bejegyzés.


Egy stílustanácsadó munkája nem merülhet ki a színtípusok és testalkatok elemzésében, nem elég arról beszélni, hogy milyen színekben lesz harmonikus a megjelenés és hogy milyen szabásvonalak passzolnak egy-egy testalkathoz. Ezek ismerete is fontos, de a stílus nem erről szól.

A stílus az, amiről felismerhető vagy. Az öltözködés mellett nagyon sok eleme van, például a használati tárgyaid, a közvetlen környezeted, a kommunikációd, de még a járásod is. Csak figyeld meg például Katalin hercegnét, ő nem csak az outfitjeitől lesz olyan amilyen, a ruhái mellett a testtartása, a beszédstílusa - mert nagyjából ennyit látunk belőle - adja meg az igazi eleganciát.

Vagy nézzük Marilyn Monroe-t. Hiába öltözik valaki úgy, ahogy ő tette, az igazi MM-hatáshoz kell a kisugárzás, a személyiség. Ő nem a ruháitól lett szexszimbólum, ő tette a legegyszerűbb ruhát is csábítóvá.

Tehát a stílusod kulcsa a személyiséged.

Most akkor vissza a stílustanácsadáshoz. Egy stílustanácsadó egyik legfontosabb tulajdonsága a nyitottság. Nem ragadhatunk le egy stílusnál, ismernünk kell mindet, és nyitottnak kell lennünk rájuk. Az a tanácsadó, aki Classic Chic-ben él és öltözik, de nem nyitott a többi stílusra, nem tud másnak hatékonyan segíteni, csak annak, aki szintén a Classic Chic-et érzi magáénak.

Pont ezért tanulunk a Kovács Marcella Stílusakadémián annyi stílust. És nem csak tanulunk róluk, hanem hétről hétre ki is próbáljuk magunkon. Így kísérleteztem ki én is, hogyan tudom magamra alakítani mondjuk a Minimalista, a Preppy, a Tomboy vagy a Boho stílust. És ha már ismerem és magamhoz tudom igazítani a különböző stílusokat, sokkal könnyebben tudom a vendégeim stílusát is rájuk hangolni.

Szóval a stílusos öltözködéshez nem elég, ha a színtípusodnak és a testalkatodnak megfelelően választod ki a ruháidat és kiegészítőidet. Persze első lépésnek szuper. Ha itt megállsz, eléred, hogy csinos legyél.
Ha viszont azt szeretnéd, hogy nyomot hagyj az emberekben, hogy emlékezzenek rád, legyen stílusod. Ebben szeretnék segíteni a következő posztokkal, próbálok irányt mutatni, hogy könnyebben eligazodj ebben a világban.
Ha ennél intenzívebben szeretnél foglalkozni a megjelenéseddel, gyere el egy stílusprogramra a stúdiómba. ;)


#stílusteremtők #stílusutazás #kovácsmarcellastílusakadémia