Modern-skandináv nappali

2020.10.20

Az északias konyha/étkező nappalijához készült - azokkal egy időben - ez a három moodboard. Krisztáék ide is modern-skandináv teret álmodtak, így három féle variációt készítettem ezekkel a stílusokkal.

Az első változat a mai trendnek megfelelő barna-szürke színvilág alacsony kontrasztokkal, egy kis fakó mályvával és türkizzel. Habár színtípust nem szabad ránézésre megítélni (Kriszta és férje szerintem nyár típusba tartoznak), az egyértelmű volt, hogy természetes megjelenésük kontrasztjai nem túl erősek, így sejtettem, hogy ezt fogják választani. 😉 Bejött a színelmélet. 😁

A második egy erősebb karakterű nappali, és bár itt is nagy szerepet játszik a barna-szürke színpár, ezeket szinte elnyomja a tengerészkék a mustárral, a kettő között pedig átmenetet adnak a sötétszürke foltok.


A harmadik változat - ahogy a konyhánál is - egy világos, kicsit femininebb hangulat. Annyira tetszett ez a csíkos szőnyeg, hogy az étkezőbe és a nappaliba is ezt a darabot választottam. 😄

A kiválasztott hangulathoz készítettem egy ajánlót is bútorokkal, lámpákkal, kiegészítőkkel, hogy Krisztáék majd könnyebben találják meg őket, ha eljön az ideje. 

Nem lepett meg, hogy nyár típusú párként nyár típusú nappalit választottak. Az én kedvencem a három közül - tél típusként - a középső, ami az erős kontrasztjaival és élénk színeivel inkább tél típusú enteriőr.