BLOG

 

Te mit látsz magad előtt, ha a télről van szó? Én nem a vacogásra és a latyakban botorkálásra gondolok, hanem a ropogós hóra, a szikrázóan kék égre, a csupasz, fekete törzsű fákra. Az erős, éles kontrasztokra és a vakító napfényre. Ilyenek a tél típus színei is - ragyogóak, élénkek és hidegek.

Kamasz koromban apum az egyik nagybátyámmal (tök menő volt, amerikai nagybácsi) belekóstoltak a pólóbizniszbe, apu rajzolta-festette a grafikát, nagybácsi pedig intézte a nyomást és a floridai terjesztést. Igazából nem is tudom, milyen eredménnyel csinálták, de baromi jó minták kerültek a pólókra.

Neked mi jut eszedbe először az őszről? Szerintem ugyanaz, mint nekem. A sárguló falevelek, a barna avar a lábam alatt. A napfénynek ilyenkor melegebb a színe, minden kicsit aranyló. A színek már tompulnak, fáradnak. Mint az Ősz típus színei: meleg, lágy, szelíd.

Mmm, ha a nyárra gondolok, elsőre a fagyi jut eszembe. Meg a fagyiszínek. :) És a málna, meg a levendula, meg a nyári viharok acélkék ege. A nyár típusok színei. Nyáron a színeket eltompítja a pára, lehűti őket a nap éles ragyogása. Olyanok, mint a nyár típusok megjelenése: hűvös, friss, könnyed, elegáns.

A kérés modern-skandináv stílus volt, így született ez a három moodboard. Bár én sötét tél típusként a lakberendezésben is nagyon szeretem a sötét színeket és az erős kontrasztokat, a három hangulat közül az első, igazi, világos skandináv volt a kedvencem.

Ó, azok a gyönyörű tavaszok... Bár ez elmondható az összes évszakra, az biztos hogy a tavasz az egyik legszebb és legszerencsésebb típus. A másik három mellett. :D

Mint már mondtam/írtam, nem vagyok annyira nagy spíler 3D renderben, így inkább a moodboardokat mutizom. Itt Ikeás bútorokkal operáltunk, a hangulatok csak kicsit különböznek.

Nagyon sokan írnak a témáról, nem akarok oktatóanyagot összerakni az évszakelméletről, de ha érdekel a színtípusod, jobban tudod majd használni ezt az egészet, ha érted az elméletet.

Portfolió

2020.09.07

Már megmutattam a diplomamunkám, most jöjjön a portfolio, a három év legjobb egyetemi munkáival. :)

2020. 08. 10. előtti blogbejegyzések az elterlakber.blogspot.hu címen találhatók