BLOG

 

Neked mi jut eszedbe először az őszről? Szerintem ugyanaz, mint nekem. A sárguló falevelek, a barna avar a lábam alatt. A napfénynek ilyenkor melegebb a színe, minden kicsit aranyló. A színek már tompulnak, fáradnak. Mint az Ősz típus színei: meleg, lágy, szelíd.

Mmm, ha a nyárra gondolok, elsőre a fagyi jut eszembe. Meg a fagyiszínek. :) És a málna, meg a levendula, meg a nyári viharok acélkék ege. A nyár típusok színei. Nyáron a színeket eltompítja a pára, lehűti őket a nap éles ragyogása. Olyanok, mint a nyár típusok megjelenése: hűvös, friss, könnyed, elegáns.

A kérés modern-skandináv stílus volt, így született ez a három moodboard. Bár én sötét tél típusként a lakberendezésben is nagyon szeretem a sötét színeket és az erős kontrasztokat, a három hangulat közül az első, igazi, világos skandináv volt a kedvencem.

Ó, azok a gyönyörű tavaszok... Bár ez elmondható az összes évszakra, az biztos hogy a tavasz az egyik legszebb és legszerencsésebb típus. A másik három mellett. :D

Mint már mondtam/írtam, nem vagyok annyira nagy spíler 3D renderben, így inkább a moodboardokat mutizom. Itt Ikeás bútorokkal operáltunk, a hangulatok csak kicsit különböznek.

Nagyon sokan írnak a témáról, nem akarok oktatóanyagot összerakni az évszakelméletről, de ha érdekel a színtípusod, jobban tudod majd használni ezt az egészet, ha érted az elméletet.

Portfolió

2020.09.07

Már megmutattam a diplomamunkám, most jöjjön a portfolio, a három év legjobb egyetemi munkáival. :)

Az évszakelmélet az embereket egyéni, természetes színeik alapján négy fő és tizenkét altípusba sorolja. Ezek a színtípusok. A négy (tavasz, nyár, ősz és tél) színtípusba tartozó emberek színpreferenciái általában a színtípusukhoz igazodnak. Ha a színtípus és a színpreferencia összefüggésben áll, akkor talán az egyénhez illő lakberendezési...

Megint moodboardok, mégpedig annak a lakásnak a nappalijához, aminek a hálószobáját itt mutattam. Ezek most elég különbözőek, itt még kerestük a stílust is, nem csak a színeket-formákat-anyagokat.

2020. 08. 10. előtti blogbejegyzések az elterlakber.blogspot.hu címen találhatók